Meubelopslag vergroten

Royale kastruimte is vaak moeilijk te krijgen, zeker als je in een klein appartement woont.

Als u de gevulde kast nadert, wees dan bereid om moeilijke beslissingen te nemen. Ga om met het idee van het loslaten van voorwerpen en kleding die je herinneren aan speciale gelegenheden. Om meer ruimte te maken in je garderobe, moet je een deel van je kleren kwijt te raken. Om dit te doen, geef alle “romantische” gevoelens die je hebt over je kast op – houd een open, onbevooroordeelde geest en wees eerlijk tegen jezelf.

Begin met het sorteren en weggooien van beschadigde items – kleding met ontbrekende knopen, hardnekkige vlekken, verkleuringen en tranen. Als je door je kast loopt, kom je misschien een paar schattige outfits tegen die je doen denken, “Waarom heb ik dit niet gedragen?” Laat je niet verleiden om ze terug in je kast te stoppen, in de hoop ze ooit weer te dragen, tenzij je ze echt draagt. Een lowboard helpt ruimte te besparen en opbergruimte te creëren.

Als je niet zeker weet waar je van daaruit naartoe moet, denk dan eens na over het samenstellen van een collectie capsules bestaande uit een aantal onmisbare items die nooit uit de mode raken, zoals een zwarte kokerrok, een elegante broek, een shirt, een trenchcoat, een tas en een handtas. Van daaruit kunt u een aantal van uw favoriete artikelen en accessoires in de kleding weven.

Als u nog steeds niet zeker weet hoe u meer opbergruimte uit uw kast kunt halen, probeer dan deze drie trendy extra kastruimte-ideeën…

1. Mooie combi-kasten

Stel een combinatiekast samen bestaande uit hangers, staven, kratten en containers. Hangstokken geven u extra ruimte om uw shirts, blouses, broeken, jassen en jurken op te hangen.

Met behulp van ophangstokken, enkele zwevende planken en dozen en containers van verschillende lengtes en dieptes kunt u zelfs in de kleinste hoekjes een open kast creëren. U kunt het zo uitlijnen dat u een aantal niveaus hebt waar u uw schoenen en alle gevouwen artikelen kunt opslaan.

Vergeet niet dat wanneer u uw combi-kast in elkaar zet, uw staven hoog genoeg moeten zijn om te voorkomen dat uw kleren over de vloer slepen.

Het idee is om de combi-kast zo toegankelijk mogelijk te maken, zodat u seizoensgebonden items en stukken die u slechts af en toe gebruikt op de bovenste plank kunt plaatsen. Ook bijzonder mooi zijn de plankblokjes (hier zijn uw kastwaarderingen) aan de wand, die eenvoudig in verschillende patronen geplaatst kunnen worden.

Reserveer uw uittrekbare dozen en containers voor delicatessenzaken zoals wol, zijde, katoen en kant en gebruik decoratieve schoenendozen om sieraden en andere accessoires in op te bergen.

2. Trendy draagbaar kledingrek

De laatste tijd hebben veel trendy appartementeigenaren gekozen voor een garderobe op wielen.

Mobiel, praktisch en eenvoudig te monteren, dit kledingrek bestaat uit buizen en industriële wielen die bij een doe-het-zelfzaak te koop zijn. Afhankelijk van de behoeften van uw garderobe kunt u de rail zo eenvoudig of complex maken als u wilt. U kunt bijvoorbeeld twee of drie niveaus hebben om uw kleding aan op te hangen en een houten platform of drie niveaus voor schoenen en handtassen. U kunt een tafelblad op maat maken zodat het precies past.

Het leuke aan deze spalk is dat je hem kunt aanpassen aan je interieur. Je kunt het blanco laten, schilderen met een effen kleur of kleurenmix, een slonzige, chique uitstraling creëren door een deel van de kleur af te schuren, te spuiten in goud of koper of de pijpen te bedekken met stof.

3. Trapladderrek

Als het gaat om het creëren van een eigen kastruimte, moet je soms een blik werpen op het minder voor de hand liggende en het in je voordeel gebruiken. In plaats van te kiezen voor gewone, voor de hand liggende beslissingen, waarom zouden we niet een trapladder gebruiken?

Deze ruimtebesparende kast, die geen vloeroppervlak in beslag neemt, bestaat uit een oude ladder die aan een muur bevestigd is. Voordat u uw ladder in elkaar zet, schuurt u hem af en geeft u hem een nieuwe verflaag. Het is het beste om je eigen keukenkast te plannen.

Bevestig de ladder horizontaal aan de muur, zodat u de sporten kunt gebruiken om uw kleerhangers op te hangen. Omdat deze sporten iets langer zijn, kunt u aan elke sport een handvol items ophangen. En omdat er een plank op de ladder staat, kunt u deze ruimte gebruiken om uw schoenen of andere spullen op de ladder te plaatsen, mits ze in een doos of mand zitten die groot genoeg is om niet door de sporten te vallen.

Dit stijlvolle stuk is een must-have en perfect voor het stedelijk leven.